Velence Korzó és Szabadstrand (Velencei-tó)

Szerző: Révai Gyöngyi

A Velencei-tó partján fekvő Velence Korzó nyáron bármikor látogatható, a belépés ingyenes. A strand látogatói 500 méter hosszú partszakaszon mehetnek végig. Változatos ízvilágot kínáló fagyizók, kávézók, bőséges kínálattal rendelkező büfék sorakoznak fel egymás mellett. Egy nyolc éttermet tartalmazó étteremkomplexum is megtalálható a Velencei-tó tengerparti hangulatot idéző homokos strandján. A Korzó sportolási lehetőségekben is bővelkedik.

Szórakozás a Velence Korzón

A part menti sávon sekély a víz, és lassan mélyül, így a kisgyermekes családok számára is ideális a strand. A víz tisztasága megfelelő, a talpunk alatt homok van a vízben és a parton is. Egy kisebb vidámpark is megtalálható a parton, ahol a látogatók kipróbálhatják a dodzsemet, a hullámvasúttal több kört is mehetnek, a célbalövővel pedig akár nyerhetnek is valamit. Kicsit távolabb három darab, piros és sárga színekben pompázó trambulin helyezkedik el.

Korzó Jump
Stég
Vízibicikli

Aktív kikapcsolódás a strandon

Ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, rendelkezésünkre áll több röplabdapálya is. Vízibicikli bérlésre is van lehetőségünk, a gyermekeket pedig a Korzó Jump várja. A vidámpark közelében egy modern játszótér található, ahol van két mászóka, ezen belül 2 darab csúszda, egy rúd, amin le lehet csúszni, egyensúlyozó, egy mászóháló, egy egyenes falmászó és egy kis házikó. A gyerekek csapból ihatnak, ha megszomjaznának játék közben. Napozóágyat és napernyőt is van lehetőségünk bérelni. Egy nagy fürdés után beállhatunk az egyik zuhanyzó alá. A strandon kialakítottak egy VIP részt is.

Napernyők
Napágyak bérlése és a zuhanyzó
a Korzó belülről
VIP részleg a strandon

Vásárlás a Korzón

A kültéri öltözőket ingyen használhatjuk, a Korzó épületében lévő WC-ért viszont már fizetni kell. Strandcuccok vásárlására is van lehetőség, de például Rossmann, Spar, Pepco, Decathlon üzleteket is találunk itt. Az épületben megtekinthető Péter Ágnes alkotása, az Életfa című fényplasztika is. A Korzó mellett egy 560 férőhelyes ingyenes parkoló helyezkedik el.

A Velence Korzó Szolgáltatóház díszterme esküvők megtartására is alkalmas, gyönyörű környezetben elhelyezkedő esküvők és fogadások tartására alkalmas helyszín.

A strand elérhetősége:

2481 Velence, Tópart utca 47.

A legközelebbi vasútállomástól 300 méterre, a legközelebbi buszmegállótól 30 méterre fekszik.

Kapcsolódó oldalak:

Velence Korzó

Strand.hu – Velence Korzó