Sirály Strand és Kemping, Gárdony (Velencei-tó)

Szerző: Révai Gyöngyi

A partszakasz kb. 500 méter hosszú. Főbejárata a “Gárdony” vasútállomás közvetlen közelében helyezkedik el. Az autóval érkező látogatók egy tágas parkolóban parkolhatnak le. Az egész strandnak ligetes hangulata van. Rengeteg fa áll a Velencei-tó strandján, amelyek árnyékába beállhatunk egy forró nyárni napon. A strand partja füves, de kisgyermekek számára kialakítottak egy fokozatosan mélyülő, árnyékolókkal teli homokos öblöt. A parton több kültéri öltöző is fel van állítva a fürödni vágyók számára.

Kölcsönző

Aktív kikapcsolódás a strandon

A strand nyugati felében egy strandfoci pálya helyezkedik el. Röplabda- és kosárpálya a parton és a tóban is található.

Homokos focipálya

Étkezés a strandon

A bejárat mellett lévő büfék kínálata bőséges: hamburger, vega hamburger, sült krumpli, édes burgonya, görög saláta, grillsajt, gluténmentes lángos, görög gyros, roston sült csirke és palacsinta is kapható. Gyermekeknek gyerekmenüt is kérhetünk. Italok közül van többféle ízű limonádé, bor, fröccs, csapolt sör, alkoholos italok. Szépkárnyával és bankkártyával is lehet fizetni.

Büfék

Sportos szórakozás a Velencei-tóban

Úszás után kipróbálhatjuk a bérelhető vízibicikliket, kenut, kajakot, SUP-ot, de akár ki is jöhetünk a vízből, és a kölcsönzőből kibérelhetünk egy napágyat.

Vízibicikli kölcsönzés a Sirály Strandon
Vízibicikli kölcsönzés a Sirály Strandon

Kapcsolódó oldal:

Sirály Strand