Panoráma Partszakasz, Gárdony (Velencei-tó)

Szerző: Révai Gyöngyi

A Panoráma Partszakasz ingyenes strand. A Velencei-tó gyönyörű tájképét látjuk magunk előtt nádszigetekkel. A partszakasz 300 méter hosszú. A strand rendelkezik büfékkel és fagyizóval is, sőt amíg várunk rendelésünkre, könnyen elfoglalhatjuk magunkat. Gyermekek számára felállítottak egy kisebb mászókát és egy homokozót, az idősebbek pedig leülhetnek egy padra, és gyönyörködhetnek a tájban.

Étkezés és fürdés a strandon

Hatalmas választáka van a fagyizóknak, egyes helyeken különleges ízekre is bukkanhatunk. A büfék hamburgereitől és lángosaitól pedig mindenkinek leesik az álla. Ha már elfogyasztottuk a rendelésünket, nyugodtan lepakolhatunk a füves partra. Ezek után már csak elő kell vennünk a fürdőruhánkat, és már vehetjük is az irányt az öltözők felé. Két lépcső áll rendekezésünkre, amiken keresztül bejuthatunk a lassan mélyülő vízbe. A part közelében inkább homokos, kavicsos a víz talaja, míg távolabb iszapossá válik. Ha szeretnénk valami érdekeset is kipróbálni, vagy csak gyönyörködni szeretnénk a tó élővilágában, érdemes egy SUP-ot vagy vízibiciklit kibérelni. Egy kimerítő úszás és csúszkálás után nagyon megszomjazik az ember. A büfében egy hűsítő itallal olthatjuk szomjunkat. Fizetős mosdó is van a strandon.

Homokozó és öltöző

Parkolás a strand területén

A biciklivel érkező látogatók a pihenés idejére le tudják tenni kerékpárjukat a biciklitárolóba a strand elé. Az autóval érkezőknek fizetniük kell a parkolásért 750 forintot.

Vízibicikli

Elérhetőség:

2483. Gárdony, Pisztráng út 21.

Legközelebbi buszmegálló: 900 m

Legközelebbi vasútállomás: 900 m