Északi Strand, Velence (Velencei-tó)

Szerző: Révai Gyöngyi

A Velencei-tó partján fekvő Északi Strand egy 5 hektáros, 600 méter hosszú fizetős strand. Rögtön a strand bejárata mellett találunk egy bőséges kínálattal rendelkező büfét, de kicsit beljebb is állnak étkezők, ahol más finomságok is kaphatóak. A standok mellett egy rendezvényszervező helyszín található a hozzátartozó színpaddal és a nézőknek kihelyezett székekkel.

Bejárat melletti büfé
Büfék
Színpad

Az Északi Strand partja füves, azonban a gyermekek számára kialakítottak egy homokos részt. Ha már átöltöztünk az egyik kültéri öltözőben, a lépcsős lejárókon bemehetünk a süppedős talajú Velencei-tóba. Az öbölnél viszont szépen le van taposva a homokos talaj. A lassan mélyülő partszakasz mellett egy mélyvízi rész található.

Sportolási lehetőségek és pihenés a strandon

A strandon két strandröplabda pálya közül választhatunk, mellette egy csúszdákkal és mászókákkal teli játszótér található. Az Északi Strandon van elsősegély hely. Vízibicikli, SUP, kajak és kenu bérlésére is van lehetőségünk. Napágyat egy napra 1400 forintért lehet kölcsönözni. A mosdókat ingyen vehetjük igénybe.

A strand megközelítése

A parkolóban és a bejárat mellett is van néhány biciklitároló. A járművel érkezők egy 800 férőhelyes parkolóban parkolhatnak le, ami hétköznap ingyenes, hétvégén pedig fizetős.

Játszótér
Vízibiciklik
Kenu és kajak bérlés

A strand elérhetősége:

2481 Velence, Fő utca 144.