Agárdi Szabadstrand (Velencei-tó)

Szerző: Révai Gyöngyi

Az Agárdi Szabadstrand ingyenes, szabadon látogatható, 400 méter hosszú strand. A Velencei-tó vízminősége kiváló, tökéletesen alkalmas a fürdésre, vízibiciklizésre, lábtengózásra, kajakozásra, szörfözésre, kenuzásra, csónakázásra. A látogatók gyönyörű természeti környezetben gyönyörködhetnek. A strand talaja füves, de a lépcsős lejáróknál egy betonos részt alakítottak ki. A kölcsönzőből bérelhetünk vízibiciklit, kenut, kajakot, szörföt és még sok más érdekes vízijárművet.

Vízibicikli

Fürdés a strandon

A füves partra is lepakolhatunk, de akár a fizetős mosdónál lévő értékmegőrzőbe is betehetjük értékeinket. Ha át szeretnénk öltözni, a kültéri öltözőkben nyugodtan megtehetjük. A folyamatosan mélyülő partszakaszról lépcsős lejárókon mehetünk be a homokos talajú vízbe. Ha már eleget úsztunk, bérelhetünk szörföt, kajakot vagy kenut, amivel körbeevezhetjük a környéket, és gyönyörködhetünk a tájban. Ha kijöttünk a vízből, lehetőségünk van lezuhanyozni az egyik kültéri zuhanyzóban.

Lépcső
Szörfbérlő

Étkezés a Velencei-tó partján

Büfékből, éttermekből és fagyizókból sincs hiány. Hatalmas az ízválaszték az összes fagyizónál, egyes helyeken különleges ízekre is bukkanhatunk. Lángosozók, hamburgerezők sokasága áll a partszakasz minden pontján elérhető áron. Lehetőségünk van hagyományos magyar ételeket is megkóstolni az éttermekben. Rendelésünket elfogyaszthatjuk a büfék előtti árnyékos asztaloknál.

Éttermek

Pihenés a Velencei-tó partján

Ha jóllaktunk, és szeretnénk napozni, lehetőségünk van napernyőt és napágyat bérelni 2000 Ft-ért egy napra. Közben egy ízletes koktélt is elfogyaszthatunk, ami élvezetesebbé teszi a strandolást.

Sportolás a strandon

A füves part mellett elkerítve egy homokos focipályát találunk. A strandon található elsősegély hely is. A büfékkel szemben néhány csapot is találunk.

Napernyők és napágyak

A járda mellett halad egy bicikliút, ami végigmegy a partszakaszon. Ha az erre járó biciklisták le szeretnének pihenni, letehetik kerékpárjukat a biciklitárolóba.

Focipálya

A strand előtt álló parkoló rengeteg parkolóhelyet biztosít a látogatók számára. A parkolásért 750 forintot kell fizetni egy napra.

Dinoszaurusz kiállítás a strand mellett

A parkolóval szemben található a Dinoszaurusz Kiállítás, ami kicsi és nagyobb gyerekek számára is érdekes lehet.

Dinoszaurusz Kiállítás
Parkoló

Elérhetőség:

2484 Agárd, Üdülők útja 4.

A vasútállomás 350 méterre található.